Oj då…

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Igår hade vi tänkt att åka till Invercargill, men svängde fel i nån korsning i Mosgiel och hamnade ute på vischan i stället. Mitt ute i ingenting fanns inga andra bilar i sikte, himlen mörknade, det började regna och vi hade ingen täckning på telefonen.

DSC_0587

Låter som en dålig skräckfilm, men vi stannade på en rastplats och försökte fundera på nästa drag.

DSC_0561

Vi åkte vidare och fick nöja oss med vackert landskap och fåren som sällskap.

DSC_0612

Vi hade åkt ca 11 mil åt fel håll och hamnade i Middlemarch in the middle of nowhere. Att vi båda hade sån opejl på läget berodde kanske på en kompass som visade fel, men mest troligt för att det var 34 grader varmt. I Middlemarch hade de hade i alla fall en campingplats, så där hamnade vi.

DSC_0667

Vad de dock inte hade var en öppen affär eller restaurang. Eftersom vi hade lite skralt i kylen fick vi åka till närmsta kiosk och bunkra. Vi fixade vår egen meny på gourmetrestaurangen ”Wrong turn”.

DSC_0622

Dryckeslistan var det heller inget fel på.

DSC_0624

Idag på morgonen startade vi ganska tidigt och åkte tillbaka samma väg som vi kom igår. Tillbaka till Mosgiel och hittade nu rätt avfart mot Invercargill. Det blir att åka mycket bil, men det gör inte så mycket när det händer saker hela tiden. Eftersom det är två tekniknördar på vift så finns det alltid nån pryl att hålla koll på. I bilen har vi fullt med sladdar, kameror, GPS, dator, surfplatta och telefoner.

DSC_0907

Väl framme i Invercargill stannade vi till på ett turistcenter för att orientera oss. Att vi åkte till Invercargill berodde på att vi ville vidare till Bluff, och eftersom vi fick reda på att vädret skulle bli sämre i morgon så tänkte vi att det är lika bra att passa på idag när solen skiner.

Vid turistcentret tog vi en välbehövlig paus efter många mil i bilen.

DSC_0996

Statyn till höger är Minerva, the roman goddess of wisdom. Vad han till vänster står för framgår inte.

Vi åkte vidare till Bluff och besöket där var utöver det vanliga. Jag har tittat på bilderna jag tog och de gör absolut inte platsen rättvisa. Att sitta och se ut över havet och veta att nästa utpost söderut är sydpolen är som att meditera, lugnet infann sig. Det blåste hårt och vågorna skummade och det var bara fantastiskt. Bäst hittills på resan.

DSC_1056

Sen var det dags att leta camping igen, vi hade siktet inställt på Amble On Inn. Efter ytterligare handhavande kartfel av Carina så hittade vi rätt till slut. Här är vi nu och funderar på vad vi ska hitta på i morgon. Som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig, så det är alltid spännande att se vad som händer.

DSC_1144

Gonatt från Nya Zeeland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.