Wow

I går och idag har jag känt mig som Ernst, ja han myspysfarbrorn Kirschsteiger alltså. Jag har plockat stenar, velat krama bergen och blött foten i turkost vatten. Idag har jag känt in hela nuet.

DSC_0518-scaled

Vi åkte från Invercargill i går morse och siktade på Queenstown. Färden gick genom dalar med berg på bägge sidor. Som Ernst kanske skulle sagt, det var så vackert så ögonen blev generade.

DSC_0581-scaled.

DSC_0564-scaled

I Queenstown var många vägar avstängda på grund av nationaldagsfirande, så vi åkte vidare och hamnade där vi sov i natt. En camping som sveper drömmar genom träden…..som Ernst kanske skulle sagt.

I morse vaknade vi till en sol som precis gick upp och det blev frukost i det gröna. Idag är det västkusten som gäller, vi åker från Lake Hawea Holiday Park med sikte på Greymouth.

DSC_0594_1

Färden går genom Mount Aspiring National Park, bedövande vackert. Vi stannar till vid Ship Creek Doc Walk och jag doppar fötterna i Tasmanska havet, härlig känsla.

DSC_1829_1

En vindlande åktur genom berg och dalar, förbi vattenfall och sjöar, ett riktigt ”Sagan om ringen”-landskap. Vi kommer inte ända fram till Greymouth utan stannar på Rainforest Holiday Park, som ligger precis vid Franz Josef Glacier. Efter middag på restaurang Monsoon Bar & Restaurant så är det snart läggdags.

DSC_1056_1

Gonatt från NZ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.