Äntligen!!

Då var man äntligen på plats. Flygresan var lång, men gick förvånansvärt bra, jag var mest flygrädd vid start och landning. Jag tänkte uppdatera bloggen vid mellanlandningarna, men det hanns inte med.

Vi landade i Christchurch, Nya Zeeland 05.30 lokal tid i morse, dvs 17.30 svensk tid. Nu gäller det bara att hålla sig vaken till NZ-kväll, så man kommer in i rätt dygnsrytm.

CHR

Vi hämtade ut husbilen på Britz kontor och for iväg med 7 m långt och 3,3 m högt ekipage i vänstertrafik. Planen var att handla det nödvändigaste och sen hitta en campingplats nära Christchurch och bara ta det lugnt.

DSC_0108

Så blev det dock inte, vi for iväg ganska pigga och glada att äntligen vara på plats. Vi stannade och handlade lite i Timaru. Stannade vid ett café för att äta lite.

DSC_0161

Sen vidare till Oamaru, där vi stannar till på Oamaru Harbour Tourist Park. Det blev cirka 33 mil.  Det är sommar här! I måndags åkte vi från ett gråtråkigt vintersverige som hade en temperatur runt nollgradersstrecket, här har vi haft drygt 25 grader under dagen. Till och med havet på östsidan är runt 20-gradersstrecket. Härligt att kunna byta årstid på ett dygn eller så.

Uppdrag nummer 1, Mission Completed, jag har doppat fötterna i Stilla Havet.

Nu är det kväller och tröttmössan är på sen länge, men ett par timmar till ska jag försöka vara vaken.

DSC_0189

Uppdrag nummer 2 är att hinna med att doppa fötterna i Tasmanska havet på västra sidan av NZ, det blir senare i veckan.

En tanke kring Ӏntligen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.