En liten gumma kan gno đŸ‘”

Högt upp i luften

TyvĂ€rr kan man inte alltid vara ute pĂ„ Ă€ventyr, hur gĂ€rna man Ă€n vill, det finns ju faktiskt en del saker som mĂ„ste tas om hand nĂ€r man Ă€r pĂ„ resande fot. I fredags var fokus pĂ„ tvĂ€tten. Sen bakades det ocksĂ„, visserligen bara en liten sockerkaka, alltid nĂ„got. I lördags fick vi besök av vĂ„ra Rotorua-vĂ€nner, dĂ„ kan det vara kul att bjuda pĂ„ ”swedish sugarcake”.

Vy bort över Rotoruasjön

Leif flyger drönare lite dÄ och dÄ, och det Àr kul att se vad som kan Ästadkommas med den. Det krÀvs en del trÀning för att fÄ kontroll pÄ alla instÀllningar och reglage, men förhoppningsvis fÄr vi till nÄgra filmer sÄ smÄning om.

I torsdags var vi ut pÄ en tur med bilen. Vi Äkte till Paeroa och turistade lite.

Forta Leza Restaurant

PÄ vÀgen dit Äkte vi nya vÀgar vi aldrig Äkt tidigare, mycket nytt att se. Vi stannade pÄ ett stÀlle precis intill vÀgen och det visade sig vara en jÀttemysig restaurang och café, Forta Leza Restaurant. Leif kÀkade fish & chips och jag tog den godaste nachotallrik jag Àtit pÄ lÀnge, sÄ himla mycket smÀlt ost och en lagom blandning av det mesta. Vi trÀffade Àven en gammal kompis dÀr.

Konrad Barbaren
Wheehoo…

I Nya Zeeland vet ni som följt min blogg frÄn tidigare NZ-resor att det kan gÄ rÀtt sÄ hÀftigt till pÄ vÀgarna. Alla vÀgar utanför stÀder har en hastighetsbegrÀnsning pÄ 100 km/h, kostig eller asfaltsvÀg. Inte undra pÄ att dÀcken dÄ gÄr i kors.

PÄ tal om kostig, man ser sÄ mycket trevligt nÀr man Àr ute och Äker.

Kor pĂ„ stig …
Fika
Turist javisst …

SĂ„ kom vi dĂ„ till Paeroa. Paeroa Ă€r ju kĂ€nd för sin L&P och vi gick all in, tog selfie tillsammans med L&P-flaskan och fikade pĂ„ L&P-cafĂ©et. SjĂ€lvklart blev det L&P-lĂ€sk och L&P-glass đŸ€—

I gÄr lördag var som sagt vÄra Rotorua-vÀnner hÀr, och det Àr alltid lika trevligt att trÀffa dem. De hade med sig lite gott, bl a ingefÀrskakor som Kay bakat, sÄ himla goda! Vi kommer att ses fler gÄnger under semestern, ska bli jÀttetrevligt.

I dag söndag har solen stĂ„tt som spön i backen. Vi Ă„kte in till Rotorua för att ta en svĂ€ng pĂ„ farmers market. Det var inte mycket att se, vi satsar pĂ„ night market pĂ„ torsdag i stĂ€llet. I stĂ€llet gick vi vidare till Fancy Meow Cat CafĂ© i stĂ€llet, det var grejer det, 17 katter fick vi trĂ€ffađŸ˜»

NĂ€r vi kom hem stod korna och vĂ€ntade utanför dörren 🐼

Muuu …

2 tankar kring ”En liten gumma kan gno đŸ‘”â€

 1. Bibbi

  Det dÀr var vÀl ett ett kanonstÀlle för dig Carina att hamna pÄ bland alla kattor. SÄ fina de var. Jag skulle ocksÄ vilja besöka ett kattcafé.
  FÄglar och kossor vÀntade hemma. Ni har det ju vÀldigt fint mÄste jag sÀga.
  HÀr Àr det en grad varmt och det har ramlat ner pudersnö igen.

  Leifs stjÀrnhimmel var helt fantastisk! Det Àr magiskt.

  Svara
 2. JudithJaxon InlÀggsförfattare

  Ja, ett riktigt kanonstĂ€lleđŸ˜» MĂ„nga av katterna var nyfikna och kom fram sĂ„ jag kunde gosa lite. Saknar allt Judith dĂ€r hemma.
  Ja, i har det verkligen underbart hÀr. Rakt över vÀgen har vi fÄr som gÄr i en hage och Ät ett annat hÄll gÄr hÀstar. HÀr pratar man med fler djur Àn mÀnniskor.

  HĂ€r har vi snöfritt, stjĂ€rnklart och ca 15 grader mitt i natten 🙂

  Sköt om sig! Kramelikram

  Svara

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.