Naturens krafter

I bland när man tror att inte så mycket ska hända under dan så gör det det ändå. Så kom då stormen, med buller å bång. Det började redan i går kväll med ett rejält regnande som fortsatte under sena kvällen då vinden tilltog rejält. Många varningar har gått ut från myndigheter, och vi som hade tänkt byta campingplats beslutade att vi stannar en natt till där vi redan är. Tyvärr kunde vi inte behålla platsen, men vi fick byta till en annan lite längre bort som är precis lika bra.

Det har verkligen stormat rejält 😱🌧💨🌊☔️💧Många av de värst drabbade ställena har vi redan besökt, även om Rotorua, där vi är nu, tyvärr har drabbats av ett dödsfall när en kvinna i en bil kom i vägen för ett fallande träd på gatan bredvid campingen vi bor på. Nu mot kvällningen har stormen bedarrat men vi har via nyheterna sett att det är översvämningar och trasiga vägar på många platser. Det kommer att ta sin tid att rensa upp i röran. Det verkar inte vara över helt än.

Vi själva har klarat oss bra, trots blåst och regn. Men det betyder att vi sitter i en fuktig husbil med halvblöta kläder på tork (man måste ju använda fasciliteterna utanför bilen ibland, då blir man blöt av regnet). Det är varmt som i en bastu i bilen *flämt*, då klär Leif PÅ sig för att han fryser 😲. Men vi är ju i södra hemisfären och Sjölund gör mycket tvärtom för tillfället 😆.

Vi har till råga på allt råkat ut för datorstrul 18000 km hemifrån och Leif försöker rädda det han kan. Han har ingen aning om vad felet kan vara men några gånger har datorn bara sagt att ett fel inträffat och måste startas om. Nu kan den inte det längre utan ska reparera sig själv. Den får ett försök inte mer. Det finns lite bilder som Leif misstänker inte har kopieras till hårddisken han har för backup, så nu räddar han det som går att rädda och det verkar gå bra 👍, nyss utropade han TACK GOOGLE 😆. Det verkar bli en lugn kväll i husbilen 🤗

Gonatt från Nya Zeeland🇳🇿

3 tankar kring ”Naturens krafter

 1. Bibbi

  Puh, tur att det gick bra trots att du tog väldigt lättsamt på stormvarningarna. Vädrets makter kan ställa till oreda med tillvaron. När man tittar ut efter en storm kan hela landskapet ha förändrat sig.
  Tur som sagt att ni var skyddade.
  Sjölund är en underhållande man det får man ju lov att säga. Ni verkar ju i alla fall aldrig ha tråkigt tillsammans.
  Här hemma är det 2 plusgrader och ingen snö i sikte. Än. Vi kanske spar på det tills ni kommer hem så ni också får vara med och njuta av den svenska vintern.

  Idag blir det inga äventyr för min del. En lugn och fin fredag ska jag ha.
  Jag hoppas ni får en toppendag och att ni ska vara proppfulla av lycka och kärlek.
  kram kram kram

  Svara
 2. Bibbi

  Du ska vara särskilt glad att det är Sjölund du har med dig i husbilen och inte mig när det datakrisar.
  Sjölund styr upp eländet.
  Jag skulle ha gallskrikit och inte haft en aning om vad jag behövde göra. Det är så jag gör här hemma. Gallskriker och ringer till dottern som får rycka ut akut. Jag är ett ufo när det gäller datorer.
  Så heja Sjölund!

  Svara
 3. judithjaxon Inläggsförfattare

  Ja den där Sjölund har man aldrig tråkigt med 😆 det händer liksom saker man inte är beredd på hela tiden.

  Vilket fjösväder det är i Sverige . Ska det vara vinter så kan ju snön visa sig lite i alla fall❄️

  Hoppas du får dig en härlig fredag. Här är det proppfullt av det mesta, lycka, kärlek, kläder på tork, tomma PET-flaskor och disk. På nästa camping är det projekt organisering som gäller, vare sig Sjölund vill eller inte 😆

  Ta hand om dig🌸💕

  Kramelikramar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.