I’m singing in the rain

Nu kom jag av mig igen… Vissa dar krånglar wi-fi så in i bänken, så då blir det inget bloggande, eller så tryter inspirationen. Nåt som är lätt hänt när jag inte bloggat på några dar är att jag lätt glömmer de där detaljerna som man gärna vill komma ihåg, så därför är det bra att Leif är så duktig på att blogga, då kan jag sno lite från honom.

Nåt som Leif är mindre bra på är att tjudra fast husbilen, han försökte verkligen men elsladden ville liksom inte sitta kvar i elboxen när han skulle köra iväg bilen. Behöver jag tala om att jag inte var i närheten när det här hände. Tänk att olyckor händer så lätt när man lämnar dem obevakade (dvs karlar och småbarn 😂😆🤣). Nåja, vi fick hjälp av campingpersonalen att fixa sladden, så nu e de frid och fröjd igen.

En liten handlingstur på Pak’n Save är alltid kul, det är lite Lidl över den butiken. Mycket av varorna står kvar i sina kartonger, inget jätteutbud när det gäller varumärken men hyfsat prisvärt. Kompis Konrad var med också. Han gillar att göra prisjämförelser, noggranna sådana.

Igår träffade vi återigen våra Rotorua-Kiwi-friends Kay and Terry. De är så gästvänliga och de ger oss så mycket tips om Nya Zeeland. De berättar mycket om hur det fungerar här och det är så spännande. De har lilla Nelly (deras hund) som är en riktig kelgris, hon lägger sig vid fötterna och vill bli kliad, hon är så söt! Jag hoppas verkligen inte de är allt för trötta på oss, för vi stannar alltid längre än vi tänkt, men det är så trevligt.

Nu är Leif en stolt ägare till en keps med lokskyltar, han fick den av Terry och den ska Leif stolt bära när han kör tåg hemma.

Idag, torsdag, hade vi  tänkt besöka Rotorua Night Market, men den har tyvärr blivit inställd pga dåligt väder 🙁 Det varnas för mycket regn och hårda vindar (som vanlig svensk sommar alltså). Varningar har gått ut till campare på hela norra ön att vara försiktiga och lokalbefolkningen har blivit ombedda att tjudra fast (!! vad det det Leif försökte med bilen?😲) utemöbler och grejer som kan flyga omkring. Än så länge har bara regnet kommit igång, den hårda vinden kommer till natten.

Istället har vi shoppat lite på Jaycar och The Warehouse, tiden går fort när man har roligt🤗

Nu har jag börjat räkna ner dagarna till resan tillbaka till Sverige. Nya Zeeland ligger i södra hemisfären på andra sidan jorden, tänk om tiden går dubbelt så snabbt här också, för det känns verkligen så. 11 fjuttiga dagar kvar, sen är det vinter igen 😫.

Tiden här har som förra gången varit fantastisk. Det har varit annorlunda men som sagt, fantastiskt. Ett helt land går inte att upptäcka på några veckor, men självklart gillar vi vissa platser mer än andra. Rotorua är ett sånt ställe, det ska inte vara helt omöjligt att komma tillbaka inom en inte allt för avslägsen framtid😉.

💖💖💖

2 tankar kring ”I’m singing in the rain

 1. Bibbi

  Hej och god morgon,
  kul att vakna och hitta ett inlägg från andra sidan jordklotet.
  Tur ni har Konrad med som fixar med prisjämförelserna. Det kan annars vara lite knepigt när man ska räkna om till annan valuta.
  Ja du det är ju inte helt lätt att tjudra fast ett så stort ekipage men en eloge till Leif för att han i alla fall försökte *S*. Eller?
  Idag är det grått här och 3 plusgrader. Jag ska äventyra mig iväg till lilla tanten en sväng. Igår var jag på stan. Ja ni ser, jag har minsann också äventyr så det förslår *S*.

  11 dagar kvar. Jisses så fort tiden går. Åtminstone åt det hållet. När man väntar på något och det är 11 dagar tills det ska gå av stapeln då går jädrar i mig inte tiden lika fort. Då seeeeegar det.
  Men när era dagar är slut och ni kommer hem till oss som tålmodigt väntar här då är det ju bara att börja spara och planera för nästa resa. Lätt som en plätt ju.
  Kram kram kram

  Svara
 2. judithjaxon Inläggsförfattare

  Burr, det låter lite tråkigt med grått och kallt. Här regnar det som tusan men det är frodigt grönt och många blommor är nyutslagna och doftar underbart.

  Ja jädrar i mig vilka äventyr du hålls med, det räcker nog till. Ta det försiktigt ute i trafiken bara.

  Det där med ny resa… jodå jadå😉

  Stora kramen från oss.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.