Sommartider, hej hej

Ja, så ställde vi om klockan till sommartid. Dagen känns längre när ljuset dröjer kvar på kvällen. Idag, söndag, är väl den dagen man märker tydligast att klockan är framflyttad en hel timme. Vid 19.30 var det fortfarande ljust ute, och nu kan man tro på att våren är på väg på riktigt.

Solen har varit framme en stor del av dagen, vi var till Slagstaglass och jag åt årets första nougatsnäcka i solen. Det var dock lite kyligt, så vi satt i bilen och smaskade. Men det gjorde inget för nu är the swedish ice cream season invigd.

Den här dagen har verkligen fått mig att längta till Nya Zeeland. Det är snart två månader sen vi kom hem, men bara 252 dagar kvar tills vi åker igen. Idag blev jag påmind om sommarkvällarna i december down under och isglassen vi slurpande i oss de varmaste dagarna. Först blir det en sommar i Sverige, sen kör vi en repris i december till och med halva februari. Som jag längtar. Om allt går som tänkt får vi Sverigebesök i huset vi ska bo i, ska bli så himla trevligt!💕

I går var vi till E18 (inte motorvägen, utan Eleonoragatan 18) på Neuroförbundet Eskilstunas årsmöte. Det slutade med att jag blev invald som suppleant till styrelsen och så blev det smörgåstårta och kaffe efter mötet.

Mötet började kl 14, men någon jag känner (börjar på L och slutar på eif) fick för sig att det började kl 12. Blåögd och lite tillbakadragen som man är (😆😆😆) så ifrågasatte jag ju inget. Så när vi kom till lokalen så var det ju fortfarande igenbommat. Så vi åkte till Janeling och tog oss en fika, mysigt värre. Så ingen skada skedd, vi kom till mötet vid 14, så det blev som vi tänkt oss.

Efter årsmötet åkte vi ut till Näshulta och besökte Simon och Tilda. De bygger sitt nya hus på tomten bredvid lilla huset de bor i nu och jisses vilket fint hus de kommer att flytta in i. Stommen är rest och S & T hade själva satt in ett par fönster under dagen. Går allt som planerat så kan de flytta in till midsommar. Jag är så stolt över de små lillfisarna som nu blir vuxna på riktigt, gullungar ❤❤❤.

Idag luftade vi Sparken, ett första test och det gick jättebra. Ja, DJI Spark är alltså en drönare med filmkamera som är vår senaste gadget i samlingen. Nästa helg blir det mer flygande och då ska vi filma lite också. Sparken var väldigt stadig att styra så höll man bara tungan rätt i mun så kunde man landa den precis var man ville. Kan ju tillägga att jag höll tungan mer rätt i mun än vissa andra (börjar på L och slutar på eif, som av någon anledning hamnade utanför  landningpunkten så drönaren välte). Som förste styrman blev jag lite stolt när mina manövreringar med manöverpanelen gick alldeles prickfritt 🤣✌

Vi har haft en kanonhelg och ser nu fram emot påsken då både Robin och Leif har ledigt i fyra dagar.

6 tankar kring ”Sommartider, hej hej

 1. Bibbi

  Jag avskyr det jädrans flyttandet fram och tillbaka med tiden. Min kropp pallar inte med det och det tar flera veckor innan jag kommer i ordning igen. Urk. Nä det kan jag klara mig utan så förhoppningsvis tar dom beslut om att bara ha normaltid framledes. F ö har jag aldrig lagt märke till om det är ljust en timme längre eller inte. Jag är kanske konstig.

  Vilket jättehus dom bygger. Fint som snus men jösses så mycket att städa (tänker jag som avskyr att städa).
  Varför kom ni inte förbi hos mig och fikade när ni ändå var för tidigt ute och i krokarna. Jag hade blivit jätteglad att se er.

  Jag hoppas det blir en fin sommar så ni kan få njuta lite här hemma också innan det är dags för den stora resan. För min del behöver det inte bli så förfärligt varmt. Bara lite lagom värme.

  Kan vi inte ses och äta lunch? Du fattas mig.

  Svara
 2. judithjaxon Inläggsförfattare

  Klart vi ska äta lunch! Vad sägs om på tisdag, så kan jag berätta mer om möte, städning, hus och allt möjligt. Och så får jag veta hur min kära vän har det.
  Kan du på tisdag?

  Kram kram

  Svara
 3. Leif

  Tror nog att vinden tog i när jag skulle köra😏
  Skämt åsido. Carina var riktigt duktig med drönaren. Helikopterpilot i ett tidigare liv kanske. Men riktigt kul var det
  Simon och Tildas hus blir riktigt fint när det blir klart. Och det skulle det snart vara.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.