Hur blev det nu? đŸ˜Č

Jag Àlskar att planera! Jag vill gÀrna ha nÄt att se fram emot sÄ jag kan planera kring den hÀndelsen, aktiviteten eller va det mÄ vara. Det Àr inte alltid strategin stÀmmer överens med hur mÄlet ska nÄs, men dÄ kan man faktiskt Àndra pÄ slutprodukten.

NĂ„t som Ă€r irriterande Ă€r nĂ€r man i efterhand kommer pĂ„ att oj… nu blev det inte riktigt som jag hade tĂ€nkt. Men jag anser mig sjĂ€lv vara ganska flexibel, sĂ„ oftast gör det inte sĂ„ mycket.

Jag har under ganska lĂ„ng tid lĂ€st artiklar, bloggar, kollat youtube och instagram som handlar om fenomenet ”downsizing” – som en omstart i livet med ett lugn i kroppen. För mig betyder ”downsizing” att leva med fĂ€rre grejer (antar att de flesta har den definitionen). Vad ska man med sĂ„ mycket prylar till egentligen?

Jag har alltid Àlskat prylar, gÀrna tekniska sÄdana, i alla fall grejer som har knappar. NÀr jag var liten var min karriÀrdröm att sitta i Domuskassan och slÄ in varor sÄ det klingade i hela kassaapparaten. Eller tÀnk att jobba pÄ posten, dÀr fanns ju massor med stÀmplar som rasslade nÀr man stod med mamma i kassan och hon betalade rÀkningar. Jag fÄr Àn idag höra hur besatt jag var av den dÀr popcornmaskinen jag skaffade nÀr jag flyttade hemifrÄn. Men vadÄ, popcorn Àr ju gott!

Att dator-eran kom igÄng pÄ 80-talet var en lycka, tÀnk sÄ mÄnga tangenter det fanns att trycka pÄ. Jag gick en programmeringskurs pÄ Medborgarskolan runt -83-84 nÄngÄng. Den dÀr ABC80 var bra cool tyckte jag.

Men genom Ă„rens lopp har det alltsĂ„ passerat en hel massa ”grejer”, och inte sjutton behöver man allt. Men hur ska man börja rensningen? Jag har det solklara svaret, att rensa alltsĂ„,  jag vet bara inte hur jag ska pĂ„börja min resa ditĂ„t. Stackars Leif fick bĂ€ra sig blĂ„ med mitt förb… handbagage hem frĂ„n Nya Zeeland. Och hur mycket han hade av mina nyinköpta grejer han fick slĂ€pa pĂ„ i sin resvĂ€ska vĂ„gar jag inte tĂ€nka pĂ„. Ni hör, det gĂ„r liksom Ă„t fel hĂ„ll.

Idag var det dags att Ă„ka till Jysk, Robin skulle köpa sig en ny madrassbotten. Den han ville ha hade de pĂ„ rea sĂ„ det passade ju alldeles utmĂ€rkt. Jag hjĂ€lpte honom i kassan att bestĂ€lla, vi tackade för oss och var pĂ„ vĂ€g ut. TvĂ„ meter frĂ„n utgĂ„ngen stod en korg med prydnadskuddar, nedsatta rejĂ€lt i pris. TVÅ meter till och jag hade varit ute ur affĂ€ren! Nej, dĂ„ stannar jag, tar upp tvĂ„ kuddar, kommer pĂ„ att jag sett andra kuddar inne i butiken som skulle matcha och VÄNDER och gĂ„r in i butiken igen och hittar tvĂ„ kuddar till.  Jag blir sĂ„ trött pĂ„ mig sjĂ€lv.

Behöver jag fler kuddar? NEJ! Var kuddarna fina? JA! Var kuddarna billiga? JA

Ni ser – 66% övervĂ€gande positiva svar, sĂ„ vad gör man? Bara att börja om med sin projektplanering, för idag blev det inte som jag tĂ€nkt mig đŸ€Šâ€â™€ïž

2 tankar kring ”Hur blev det nu? đŸ˜Č”

 1. Bibbi

  Downsizing har jag aldrig hört talas om men det lĂ„ter misstĂ€nkt likt ”döstĂ€dningen” jag Ă€gnar mig Ă„t *S*.
  Himmel och pannkaka. TvÄ ekorrar som samlat under 35 Är, du mÄ tro att det finns grejer i skÄp och lÄdor samt bodar som man inte har sett pÄ 30 Är minst. Varför ska man spara sÄnt? NÀ ivÀg med grejerna.
  Jag sÀljer pÄ Tradera. Det Àr jÀtteroligt.
  Hmmm…..jag gillar kuddar. Har mĂ„nga kuddar och dessutom fick jag tre jĂ€ttefina kuddar av Leo i julklapp. Kuddar Ă€r finfint. Dessutom behöver man inte bĂ€rhjĂ€lp med dom heller för dom Ă€r luftlĂ€tta ju.
  PÄ mÄndag ses vi. Tjolahopptjolahej.
  Kram

  Svara

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.