Förkylning från hell

Dålig undanflykt kanske, men jag hade verkligen tänkt vara mer aktiv bloggare nu på den här resan. Men… resan var ganska jobbig denna gång så de två första dagarna sov vi mest, och sen kom förkylningen. Snörvel, host och nys om vartannat. Nu börjar livet återvända och hopp finns att bloggen ska bli lite mer aktiv.

Nedan har jag en sammanställning av vad som hänt hittills (jag är fräck nog att kopiera från Leifs blogg och gör lite ändringar). Eftersom det är en hel del dagar att gå igenom får det här bli ett första utkast, jag lär gå in och peta mer i texten.

Coromandel
15 december

Vi vaknar till ett lite kyligare väder idag, nu på morgonen är det runt 21 grader. Solen skiner och fåglarna kvittrar, härligt. Idag är det tågdag. Vi ska åka upp till Driving Creek railroad, där ska Leif återse minijärnvägen han besökte 1997 och även 2007. Leif gick på en liten walkabout kan man säga 🙂 Han var nöjd när han kom tillbaka.

Lite sen lunch i Coromandel town på en pub, mysig atmosfär.

 

Coromandel peninsula
14 december

Vi åker från Murphy’s law med sikte på Thames. På vägen stannar vi för att sträcka på benen och då passar vi även på att köpa en påse nyplockade plommon, slurp.

Thames är lite av en besvikelse så vi åker vidare till Coromandel. Det är krokiga, smala vägar med stup och branter. Det råder lite delade meningar om vägen, men Leif tycker den är läcker, jag tycker mest att det går lite för fort i svängarna.

Vi filmar när vi åker så det kommer lite film om detta senare, om inte annat så på Leifs blogg. Färden går nere vid havet, sedan slingrar vägen sig upp i bergen. Efter vägen växer det massor med Pohutukawas, New Zealand Christmas Tree. Som medlem i TOP10-campingklubb så få vi obegränsat WiFi. Nu får vi jobba i kapp förlorad surfing.

Vi lämnar Orewa
13 december

Vi vaknar till ett vackert väder, vi får även besök av en stjärngosse. Lucia måste ju firas.

Vi packar ihop och innan vi åker så går över till Barbara och Martin och får en kopp kaffe och många goda råd om livet i Nya Zeeland. Vi får löfte om att det bara är för oss att höra av oss så ska de försöka hjälpa och råda oss så mycket de bara kan. Ovärderligt med såna kiwi-friends.

Sen åker vi mot södra Auckland, lite shopping på schemat. Det finns en butik på nätet med NZ souvernirer, den ska vi leta reda på IRL. Efter mycket snurrande och åkande så kommer vi fram, men det var inte mycket de hade i sin lilla affär, så jag blir besviken. Jaja, inga pengar gick åt i alla fall. Sen iväg till Sylvia Park shoppingcenter, jag hittar två armbandscharms i en Pandorabutik jag köper.

Sen går färden till nästa campingplats för övernattning, Murphy’s law, irish pub. Vi checkar in men får veta att WiFi inte funkar. Det som skulle vara gratis utan begränsning. Vi datornördar som surfar en del, blev förstås lite besvikna. Men det blev man inte på maten. Mycket gott.

Hej då Bay of Islands
12 december

Dags att fara vidare, nu vänder vi söderut igen. Nu åker vi mot Orewa igen, denna gång för att träffa Barbara och Martin.

Paihia dag två
11 december

Vi tar det lugnt och ligger kvar på vår favoritcamping i Paihia. Vi behövde köpa rengöringstabletter till toan, det följde med ett par i bilhyra, men de räckte inte långt. Det fanns att köpa i en småbåtshamn så vi åkte dit.

Men först blev det en lunch på Jimmy Jack Rib Shack. Lät gott med en
burgare igen men inte riktigt samma klass som i Waiwera.

När vi hade köpt tabletterna till toan så vi till Haruru Falls. Inget högt fall precis men som den vattenfallsnybörjare som man är så dög det alldeles utmärkt. Populärt ställe verkar det vara för det kom och gick folk hela tiden.

I morgon vänder vi söderut igen. Det vankas regn i några dagar. Målet är Orewa för att möta upp med bekanta sedan 2016.

Paihia
10 december

Nu har vi kommit till Paihia i Bay of Islands. Här var vi 4-5 dagar förra resan när Corvette
Convension 2016 hölls här. Vi trivdes så bra, så vi ville tillbaka. Vi känner igen oss och mycket är sig likt, det är bara vädret som är lite svalare. Förra året låg temperaturen runt 30-gradersstrecket, så runt 25 som det är nu passar utmärkt. På campingen träffade vi Gerdas  kusin Gertud. Hon såg ut att må bra och var med när vi fikade.

Vi har handlat lite att äta på Countdown. Såklart kände man igen sig, så det mesta var lätt att hitta i affären.

Tanken är att stanna här två nätter innan vi fortsätter. Vi har tänkt att
träffa ett par som vi träffade förra resan i Auckland som nu är i Orewa.
Kanske att vi besöker ett vattenfall i närheten om vädret är bra. Framför
allt så ska vi inte stressa utan ta det lugnt och göra vad vi nu vill
göra. Så skönt med inga måsten i ett land där alla är vänliga.

Whangarei
10 december

Vi stannade till i Waiwera på samma strand som vi lämnade en kork förra resan. Korken var borta men det var väl väntat men vi placerade en ny kork. Vi tog en lunch där med hemmagjord burgare. Smakade hur gott som helst.

Så tog vi ett foto på samma sätt som sist. Skillnaden denna gång var att nu var det flod och många som badade och fiskade.

Ett annat stopp på vägen var ett ställe som vi stannade på sist också,
Wellsford. Vi kände igen oss och tog glass på samma ställe som vi fikade
förra gången.

Så kom vi till Whangarei. Soligaste staden i NZ med 2000 soltimmar.
Nu är vi på en camping och vilar upp oss. Det är varmt, närmare 30 grader.
Det är man inte van vid och i varmaste laget. Men det väntas regn. Får se
om det blir skurar bara.

Hittills ingen jordbävskänning. Skulle vilja känna en liten rackare igen.
Men det kommer vi nog att göra under resan när vi kommer mer österut.

Orewa
8 december

Nu har vi legat still i Orewa för att vila i två dagar. Vår plats är nära stranden och jag älskar att ”dumglo” ut över havet. Vi behövde köpa lite i matväg så åkte vi in till Silverdale för att shoppa lite på ”The Warehouse”. Det är en kedja med många affärer och ännu mer produkter. Vissa saker är riktigt billiga, andra inte. Mycket är i storpack.

Eftersom hungern gjorde sig påmind så såg vi oss omkring och hittade Ribs ‘n Roats, det låter gott. Där snackar vi lunchmacka! Man väljer vilket kött man vill ha och sallat med dressing. I kylen fanns också vår favoritdryck som är en citronjuice. Det var en riktig höjdare. Dom är duktiga på mat i Nya Zeeland.

I dag ska vi vidare norrut mot Paihia. Inte långt dit men vi ska göra något stopp eller två på vägen. Bland annat korkletning i Waiwera.

Changi airport, Singapore
6 december

Nu väntar vi på att komma iväg igen. Vi tillbringar hela dagen på Changi. Här är det i alla fall lite svalare än utomhus med sina 32 grader.

Det är inte billigt här inte. Inget shoppat mer än något att äta och
dricka. Belgisk våffla med chokladglass. Så stor att vi delade den. En
isande kall passionsfruksdryck slank ner. Den var mums.

Vi hittade en modell över flygplatsen. De bygger ut den igen och ska bli
klart om några år. Stor är den. Så stor att man kör tåg mellan
terminalerna.

Till Singapore via Moskva
5 december

Vilken intressant resa det varit så här långt. En stor eloge till personal på flygplatser och flygpersonal. Jag med min rullstol fick fantastisk hjälp. Skjutsade på Arlanda från gate till planet. Vi gick gå på först vilket underlättar för oss båda. Flygvärdinnorna ville se till att allt gick bra och de hjälpte även till när vi skulle av.

Moskva var helt otroligt. Leifs förutfattade mening fick sig en liten törn. Där kommer en stor kille med rullstol. Jag hann bara att slå mig ner i rullstolen sen tog det fart. Han körde så håret fladdrade, vi skulle igenom säkerhetskontrollen och det ville han ha snabbt gjort. Vi hade tydligen förtur för inte blev det något köande. Sen tillbaka till gaten med samma höga fart. När det sen var dags att borda planet igen så blev det skjuts till planer. Gick på först igen. VIP 👍

I Singapore väntade en herre med rullstol för att skjutsa. Inte så långt för nu skulle jag få min rullstol. När stolen var monterad bar det iväg igen. Passkontrollen, där kan man hantera en stämpel. Pang-pang-pang så var det några stämplingar gjorda på olika papper. Eftersom vi gått av planet bland de sista så hade alla andra hämtat sitt bagage så det var det lätt att hitta vårt bagage och lasta på kärran. Iväg igen ut till taxi för att åka till hotellet.

Lite taxirace mot hotellet, men det gick bra. Inte var det så dyrt heller. Ut från hotellet kommer det två anställda som bär in alla våra väskor. Då klockan är 0800 eller så trodde vi inte att vi skulle kunna checka in. Men det gick så bra så. Väskbärarna gjorde en insats igen och fixade bagaget till vårt rum.

Sen blev det lite vila. Sen kanske vi ger oss ut en sväng. Men det är varmt
här. 28 grader och hög luftfuktighet.

Nu bär det av
4 december

Om allt stämmer med flyget så ska vi nu starta vår resa till Nya Zeeland. Nu från Arlanda så ska vi till Moskva för att tanka. Blir bara ett kort stopp, vidare till Singapore där vi stannar en natt. Finns lite som vi fått veta vad man kan hinna  med utan att stressa runt.

Vi vaknade tidigt, redan före fem på hotellet på Arlanda. Planen var att checka in bagaget så fort som möjligt för att sedan äta frukost. Ingen kö alls vid incheckningen. Det var bara vi där.  Så långt fungerade det.

Redan innan incheckning så visste vi att det var 30 min försenat flyg. När vi kommer till gaten så är det 1 timmes försening. Så här sitter vi och väntar. Det är bara några stycken förutom vi som väntar. Men det kommer nog fler.

Mot Arlanda
3 december

Nu har vi packat vad som ska med. Varsin resväska och sedan kameraväska
modell ryggsäck. Skönt att åka från ett kyligt och blåsigt Sverige till lagom tempererat
Nya Zeeland.

En tanke kring ”Förkylning från hell

 1. Bibbi

  Tjenixen pinglan,
  jag älskar bilden på dig och den andra damen. Det strålar lycka och glädje om dig på den bilden. Härligt!
  Ni har verkligen ett äventyr. Ett fantastiskt äventyr.
  För min egen del är äventyret för dagen att jag ska försöka ta mig ner till stan i snögloppet och klippa klorna på Krilles kattor.
  En viss skillnad på äventyr *S*.

  Kram till er båda från mig

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.