Nu vänder det

I går vaknade vi till vackert väder som vanligt. Leif tog med mig till Skyline här i Rotorua, det ligger bara några km från campingen och det var inte svårt att hitta dit. Det var mycket bilar på parkeringen så jag fasade för en massa köer i värmen. Men icke då, personalen var på alerten och så fort de såg rullstolen var det bara att rulla fram till kassan. Till saken hör att jag betalade bara halva priset 😁

Skyline är ett slags äventyrscenter där man kan uppleva massa saker. Jag länkar här, https://www.skyline.co.nz/en/rotorua

Vi åkte upp i en gondol och då får man panoramautsikt från toppen av Mount Ngongotaha. Där delade vi på en pizza och beundrade utsikten.

Rotorua Museum

Efter besöket på Skyline åkte vi en sväng genom Rotorua och åkte genom Government garden där Rotorua Museum ligger. Tyvärr är det avspärrat och stängt efter jordbävningen i november 2016.

 

Därefter var det dags för ett besök hos våra goda kiwi vänner Terry & Kay. Vi blev inbjudna till dinner hos dem redan för längesen, och nu när vi var i närheten så ville de så gärna bjuda oss på riktig NZ dinner.

NZ dinner

Pavlova

Och OM det blev NZ dinner! Vi serverades BBQ lamb med egenodlad potatis, sallad till det som var egenodlad, kumara salad och en smaskig pavlova som dessert. Det var gudomligt gott.

Vi hade en jättetrevlig kväll och fick redan tips på hur vi ska göra för att återkomma till Nya Zeeland. Så när vi åkte blev det inget adjö utan på återseende 🤗

Lake Rotorua

Idag skulle vi bara ta det lugnt för det skulle regna. Vi såg inte ett moln i sikte så vi åkte ner till sjön en sväng och satt där och tittade ut över Mokoia Island och såg på när hjulångaren åkte runt med turister.

Vi tog oss in till centrum och jag åt en himmelskt god pasta till lunch, så god så jag inte orkade gå i några affärer.

Tree fern

Way up

Vi åkte ut till the Redwoods, Whakarewarewa forest. Där vilade vi en stund innan vi gick ut en bit i en myggfri skog, med frisk härlig luft och en tystnad som var påtaglig.

Det blev inget regn idag, det kom bara några droppar nu på kvällskvisten. Risken finns väl att det kommer i morgon i stället, men det gör inget, då är vi på väg på nya äventyr😁

Just ja, i dag är det sommarsolstånd här i NZ, det betyder att det är vintersolstånd hemma i Sverige. Hoppas det hinner ljusna på till vi kommer hem igen.

Gonatt från Rotorua Top 10 Holiday Park.

En tanke kring ”Nu vänder det

  1. Bibbi

    Vilka äventyr ni är ute på. Jag skulle aldrig i hela livet ha vågat åka i en sådan gondol högt över marken. Aldrig. Jag som skiter på mig när jag ska kliva upp på en stol *S*.
    Roligt att ni skapar relationer till människor på NZ, t ex nageldamen och dessa två som ni träffar nu. Sådana vänner är fint att ha nästa gång ni kommer dit. Dessutom har ju världen krympt nu med internet och skype.
    Kram till båda äventyrarna från tanten här hemma som ska skutta iväg på lunch idag. Tacos på station. Det är jädrar i mig ett äventyr det också. Fast mikroskopiskt om man jämför *S*.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.