Investeringar

”En investering är en kapitalinsats som förväntas leda till framtida avkastning”

Och nog har det kapitalinsatsats den här veckan. Men investeringen förväntas inte leda till framtida kapitalavkastning utan till något helt annat. Låt mig förklara.

Frizz. Lyssna på ordet f r i z z. Ett ganska kul ord om jag får säga det själv. Låter lite som barndomens godis som ”poppade” i munnen när man tuggade på det. Det liksom frizzade till i munnen när man åt det. Men i det här fallet handlar det inte om något ljuvt barndomsminne utan om medelålders hårkvalitet. Va sjutton är det som händer med håret??? Torrt å sprött å grått och krulligt har det blivit *suck*. Inget är sig likt. Jag har provat olika schampon, balsam, hårinpackningar, sovit med kokosolja i håret över natten (fy jädrar vilken unken doft som blir kvar trots idoget hårtvättande morgonen efter).

Efter en hel del googlingar och bäst-i-testläsande på nätet kom jag fram till att det var dags att investera i riktiga rekommenderade kvalitetshårprodukter. Och det kan jag säga, går den här investeringen åt skogen (för dyrt var det!) och jag inte får ett böljande hårsvall så rakar jag av mig skiten. Då räcker det med lite peeling från ÖB för att flinten ska skina!

Idag är det 31 dagar kvar till avresa mot Nya Zeeland. Där är våren i full gång och om en månad, lagom till vi kommer ner, kommer också sommaren. Jag längtar och längtar, jag ska hitta mig en strand, sitta och bara tokglo och bara tanka energi. I förra veckan hämtade jag nya passet, och idag hämtade vi de beställda NZ-pengarna. Nu är vi snart helt redo för avfärd, bara lite mer planering behövs. Den här resan blir en stor investering i livskvalitet och förhoppningsvis blir den lika härlig som förra resan, men nu är vi borta dubbelt så länge.

Nästa investering är en sån där nödvändig utgift, men inte lika rolig. I morgon har jag en tid för synundersökning, och det blir dags för progressiva glas. Såna glas har jag nog behövt i ett antal år, men såna är ju för gamlingar 😲 Ja ja, plånboken blir inte så glad men jag lär bli mer än glad när jag kan se Nya Zeelands fantastiska landskap betydligt mer tydligare än om jag använder mina nuvarande glasögon. Risken finns att jag kommer att bli skräckslagen om alla dammdinosaurier blir synliga här hemma, då stannar jag nog kvar i Nya Zeeland.

Så, summa summarum, investeringarna kommer att resultera i en förvirrad svensk som kommer att vingla fram (på grund av den yrsel de nya progressiva glasögonen orsakar) och försöka betala lunchen på en Nya Zeeländsk restaurang medans omgivningen beundrar det glänsande hårsvallet. Mm…picture that! 😆

 

 

 

 

En tanke kring ”Investeringar

 1. Bibbi

  Ha ha ha du skulle ha en snyting. Vadå gammal bara för att man har progressiva. Jag har haft det i tjugo år ju. Gammal…..nä nu jä*****. Hemligheten med att inte vingla omkring är att man rör på ögonen och inte på hela huvudet upp och ner när man gluttar. Rör ögonen. Det är mitt tips.
  F ö kan jag meddela att när jag blev gråhårig så fick jag bättre hårkvalitet än jag haft under hela livet tidigare. Mitt hår blev tjockare faktiskt. Jag har ju egentligen så ynka lite hår men det är i alla fall mer än jag hade innan.
  Jag hoppas det kommer att bli kanoners med nya brillor och ibland är det faktiskt riktigt bra att investera i ett riktigt shampo för en del av de billiga shampona är det mest skräp i.
  Nog är resan en verklig investering i att skapa sig ett gott liv. Livet med guldkant. Underbart och härligt och något att spara i sitt hjärta.
  Sköt om dig nu.
  Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.