månadsarkiv: augusti 2020

Det var det ja

Jaha ja, så kom då dagen när Kammarrätten  meddelade sitt beslut,

”Kammarrätten meddelar inte prövningstillstånd. Förvaltningsrättens avgörande står därför fast.”

Det betyder att lagen om bostadsanpassning behöver inte följas av kommunen. Man har inte mycket att sätta emot som enskild medborgare.

Jag läste denna gamla artikel (2016),  https://www.aftonbladet.se/a/P3E6o6 och jag vill mena att det är samma sak med kommunen, hitta kryphål i lagen, utnyttja sin position och att svika medborgarna för att själv kunna sitta på sitt arsle och vara okunnig, är det som gäller. Påtalar man felaktigheter (rättigheter) så blir man satt i kylan. Undrar vad vi har bra lagar till? 

Den dagen någon från media är villig att böka i skiten om hur kommunen behandlar sina invånare så är jag villig att dela med mig av det jag samlat på mig. Ett samtal till DO kanske inte sitter i vägen heller.

Nu är jag så trött…

Det var då f-n…

Den där Corona ställer då till med onödigt mycket elände. Så många som drabbats i spåren av viruset. Att då klaga på att vi inte kommer iväg till Nya Zeeland kan verka futtigt i sammanhanget, det är det också. Men för det kan man göra annat i stället.

I slutet av september tar vi oss en liten ”svemester” och far till Dalarna. Det blir hotell några nätter med förhoppningsvis mycket lugn och ro. Dalarna är ju väldigt vackert så det blir säkert några utflykter också. Nåt jag verkligen ser fram emot.

Är hösten redan här tro? Träden börjar ändra färg, det blir snabbt mörkt på kvällarna och den där sommarkänslan är på väg bort. Att se fram emot ännu en hel vinter i Sverige tar emot. Kroppen blir stel, det är kallt att köra rullstol och mörkret är närvarande större delen av dagen, buhu så trist.

Bara knappt fyra månader kvar till jul. Jag tror jag redan nu tar och avbokar skiten. Ett julbord – sen räcker det! Sen är det inte långt kvar till 2021, och blir inte det ett bättre år än 2020 så emigrerar jag till 2022 på en gång!