månadsarkiv: november 2018

Aotearoa – land of the long white cloud

Packa, packa, packa, packa, packa. Det är nu allt ska ner i väskor. Det ligger grejer över hela vardagsrumsgolvet, men Leif har lovat att det är lugnt och då får jag väl tro på det.

Idag var sista dagen Leif jobbade för Experis på Volvo i Flen. Nu har han gått och blivit pensionär. Ta mig sjutton vilka planer och idéer herr Sjölund har för sin nyvunna frihet – NOT. Det som gäller nu är rast/vila i tio veckor på andra sidan jorden först. Sen ska han bli hustomte i Glömsta, för det har jag bestämt 😆. Tänk att komma hem efter en slitig arbetsdag och kunna sätta sig och avnjuta en härlig steak från grillen, mums! Det blir härliga tider 🥩🍗🍖.

Semester- och pensionstider är värda att firas lite. Buffén på Kin Kitchen går inte av för hackor, så det blev ett besök med lite vin och öl. Proppmätta åkte vi sen hem igen och fortsatte att planera det sista i packningen. I morgon blir det resväskebrottning, då får vi se om vi får igen dem och att de inte väger för mycket. Vi ska ju trots allt vara borta till mitten av februari, det är klart att det blir mycket packning då.

Snart, snart, snart … 🛫🇳🇿

Äntligen🙌

Ja äntligen är det snart dags för en ny NZ-resa. Som jag längtat. Det är över ett halvår sen jag uppdaterade bloggen sist, viljan har inte riktigt funnits. Det har hänt så otroligt mycket på senaste halvåret, en del bra men även en del trista saker. Då är man ju inte så pigg på att dokumentera sånt.

Nu är det i alla fall bara drygt en och en halv vecka kvar tills vi drar öster/söder-ut. Över 1500 mil, till en annan världsdel, annan årstid och annan hemisfär. Där väntar försommaren, och vad jag förstår så står puhutukawaträden i full blom🤗.

Tidigare år har vi åkt husbil, men denna gång blir det en stuga strax utanför Rotorua vi hyr. Vi hyr även en vanlig bil, så lite utflykter lär det bli. Vi kommer att ha en del tid på oss att upptäcka ny platser eftersom vi blir borta i 10 veckor, både över jul/nyår och en bit in i februari.

Över nyår får vi Sverigebesök, Leifs syster och hennes sambo. Vi har tjatat om hur fantastiskt NZ är, så nu vill de se med egna ögon. De åker husbil och reser runt på båda öarna, ska bli så himla kul att ses ”down under” och fira nyår ihop🎉.

Det är mycket kvar att fixa härhemma innan vi åker, men packa är nog viktigast🇳🇿 🛫