månadsarkiv: augusti 2015

Planning

Även om det är ett halvår kvar så är det alltid kul att börja planera, det är stor del av nöjet med resan tycker jag. Att dra upp lite riktlinjer för vad man vill se och besöka är bra så att man ser att tidsplanen håller. Det vi har att förhålla oss till är att vi har en färja att passa den 11e februari, vilket betyder att vi har drygt en vecka på oss att uppleva den södra ön.

  
Eftersom vi landar i Christchurch på östra sidan är det där resan börjar. Lite grov planering mynnade ut i att åka vidare mot

  • Oamaru
  • Dunedin
  • Bluff
  • Milford Sound
  • Queenstown
  • Kumara Junction (vidare över Arthurs Pass)
  • Christchurch
  • Kaikura
  • Nelson / Picton

Det är södra ön det. Det lär bli många ändringar vad tiden lider, men som sagt, en grovplanering är bra att ha. Det kan bli Jetboat-färd i Queenstown, därför är Simons GoPro-kamera bokad. Men först ska jag våga mig ner i en sån båt, får väl se hur tuff jag är den dan.

Det kanske kan vara kul för familjen att följa vår väg genom Nya Zeeland, därför kommer Leif att kolla om det går att sätt upp nån slags GPS som vi kan ha i bilen, så kan man följa den hemifrån via Google Maps eller liknande. Äh, jag vet inte hur sånt kan funka men Leif är eld och lågor, och om jag känner tekniknörden rätt så kommer han att fundera och grubbla på lösningen hela natten, haha. Om det inte är löst redan ikväll.

Nu är det bara 179 dagar kvar.

Jaxon 3 år

Grattis till Jaxon som fyller 3 år idag. Eller nån av dagarna i närheten av 1 augusti i alla fall. Han är född utomhus av en övergiven mamma, så han bodde sina första veckor på ett katthem. Födelsedag sattes till 1 augusti, så det är då vi säger Grattis!

jaxon

6 månader…

Idag är min första semesterdag, känns jätteskönt att ha fyra veckors ledighet framför sig. Men den semester jag längtar mest till är den som börjar om exakt 6 månader, den 1a februari 2016. Då är det dags för take-off till Nya Zeeland!!! Långt borta både geografiskt och tidsmässigt, men den som väntar på nåt gott ..

nya_zeeland_karta

Avfärd från Arlanda blir den 1a februari, mellanlandningar i Dubai och Melbourne både på dit och hemresan, ankomst Christchurch på södra ön den 3e. Semestern kommer att tillbringas i en Britz Outbounder.

Outbounder

Den 11e blir det färja över Cook Strait från Picton på sydön till Wellington på nordön. Den 19-21 feb blir det ett besök på 2016 National Corvette Convention – Bay of Island, arrangör är Auckland Corvette Club. Inget annat är bestämt så det lär bli en upptäcksresa utan dess like, ska bli så spännande!!

Hemresa blir det den 24e från Auckland med ankomst till Arlanda den 25e

Varför jag gör den här resan just nu? Jo, för att:

coelho